»Zrolane urice« pri Zvezdah

V mesecu maju in juniju se je Zvezdam rolalo. V sklopu deseturnega tečaja smo se spoznali z novim športom- ROLANJEM. Najprej smo se naučili poimenovati in si pravilno pritrditi vso zaščitno opremo. Točno vemo, zakaj moramo posamezen kos zaščitne opreme nositi vsakič, ko rolamo. Po koncu tečaja, če verjamete ali ne, smo si vsi zaščitno opremo namestili, kot za šalo.
Najprej smo rolanje spoznavali na travnati podlagi. Naučili smo se, kako se pravilno pade in vstane. Nič se ne smejte. To je najbolj pomembno za vse rolermojstre in rolermojstrice.
Postopoma smo iz nedrseče podlage prešli na drsečo podlago. Rolanja po asfaltu smo se nekateri v začetku ustrašili, a čisto vsi smo te strahove premagali in danes nam gre že zelo dobro. Premagali smo številne poligone in izvedli veliko zabavnih gibalnih iger na rolerjih. Najpogumnejši so se preizkusili tudi v skokih na rolerjih. Nismo pozabili niti na osnove zaviranja in pravih plesnih korakov na rolerjih.
Počitnice že trkajo na vrata in Zvezde smo si obljubile, da bomo rolarske vragolije počeli tudi tiste dni, ko bomo uživali doma.

(Visited 43 times, 1 visits today)