svetovalna služba

KONTAKT IN DOSTOPNOST

Za vprašanja vezana na svetovalno delo v vrtcu in šoli, druge informacije ter za pomoč in podporo, če jo potrebujte, sem dostopna v ponedeljek, sredo in četrtek od 8:00 do 16:00 preko eAsistenta za vrtec ter na telefonsko številko 05 7218 398.

Nekaj povezav o tem, kako se spoprijemati s tesnobo smo že objavili med novicami na spletni strani šole – povezava.

RAZVOJNO KORISTNE DEJAVNOSTI Z OTROKOM

1.IGRA

Na spletnem portalu Moj vrtec najdete tudi brezplačno registrirani uporabniki številne ideje za delo s predšolskimi otroci na vseh področjih, vendar ne pozabite, da se otrok največ nauči skozi IGRO. SPODBUJAJTE PROSTO IGRO in usmerjajte svoje otroke k temu, da pri isti igri vztrajajo čim dlje, saj se bodo tako veliko naučili in hkrati razvijali dve ključni sposobnosti in sicer vztrajnost in ohranjanje pozornosti.

Posnetek o tem, katere pripomočke lahko pripravite doma za vaše otroke.

2. PRIDOBIVANJE RAZLIČNIH SPRETNOSTI PREKO GIBANJA

Tu imate POSNETEK, preko katerega boste lahko na zabaven način z otrokom trenirali telesno koordinacijo, pozornost, koncentracijo, vztrajnost in spomin. Posnetek ima počasnejše in hitrejše dele, tako da otroku predvajajte tiste, ki so zanj razvojno bolj primerni (mlajšim počasneje, starejši pa tudi hitreje). Zabavajte se skupaj in krepite temeljne veščine, ki bodo za vašega otroka v življenju vedno ključnega pomena.

3. BRANJE….

Ogromno knjig najdete na spletni strani Wikivir. Dela lahko iščete po avtorju ali po naslovu.

Za vrtec in prvo triletje priporočamo da berete dela Svetlane Makarovič – Smetiščni muc in druge zgodbeAnje Štefan – Melje melje mlinčekKajetana Koviča – Moj prijatelj Piki Jakob.

KAKO OHRANJATI DUŠEVNO ZDRAVJE

TUKAJ lahko preberete članek na temo psihičnega zdravja z nasveti o tem, kako ga ohranjati.

UČINKOVITO SOOČANJE S STRESOM

Tu vam objavljam ppt predstavitev psihologa prof dr. Mateja Tuška o Učinkovitih načinih soočanja s stresom. Toplo priporočam, da si jo pogledate, saj je precej jasna in pregledna. Je sicer nekoliko bolj usmerjena na soočanje s stresom na delovnem mestu, ampak so tehnike soočanja s stresom prenosljive. Na 16. prosojnici boste videli, da navaja HUMOR, kot najbolj konstruktiven način soočanja s stresom, zato vam prilagam še nekaj zabavnega, kar mi je poslala naša bivša učiteljica Cilka….

Učinkovite soočanja s stresom

Za dobro voljo

UPORABNA GRADIVA

Tu so dostopna gradiva, ki vam lahko pridejo prav.

posnetek z idejami za zabavne aktivnosti med 4 stenami – povezava

zdrava prehrana predšolskega otroka

zdrave navade predšolskih otrok

igranje za znanje

srčni utrip – ritem zdravja – igra (učenje ustreznih navad, tudi ko jih žal ne moremo izvajati, kakor smo bili vajeni)

domača opravila, ki so primerna za otroke do 2. do 5. leta starosti, saj tako krepijo poleg temeljnih veščin tudi občutek kompetentnosti in samostojnosti

(Visited 706 times, 1 visits today)