Pomlad je prišla med čebelice

Čebelice smo končno dočakale težko pričakovano pomlad. Čeprav nam še vedno nagaja vreme, se nam je že kar večkrat uspelo igrati in sprehajati zunaj. Nestrpno pričakujemo čas, ko bo dež zamenjalo toplo sonce.

V marcu je pri nas potekalo uvajanje, zato smo Čebelice namenile več časa novim prijateljem, kakšen dan nam je uspelo tudi ustvarjati, se pogovarjati, poslušati pravljice in še in še. Še vedno, pa smo najrajši peli pesmice, se igrali z žogami ter telovadili na blazinah. Ker smo bili skoraj kar cel mesec brez naše Petre so bili tudi naši dnevi bolj prilagojeni kot običajno.

April je bil za nas res muhast in s tem tudi naše dejavnosti, ki so se povezovale z vremenom. Spoznali smo različne vremenske pojave, se naučili dežne pesmice (Na okno tok tok) in deklamacije (Dežek pada, Prve kapljice dežja). Prebrali smo slikopise o dežju in dežnikih, ustvarjali, telovadili, rajali in peli, igrali na instrumente, se igrali in se ob oblačnem vremenu hitro odpravili na sprehod. Skakanje po lužah, pa žal ni prišlo v poštev, saj nismo imeli škornjev, dežnih hlač ali pelerin, ki bi nas varovale pred mokroto in seveda prehladi, zato smo se morali na žalost zadovoljiti le z opazovanjem luž…..oh kako je bilo to težko.

Tudi maj nam ni kaj preveč vremensko naklonjen. V tem mesecu bomo bolj gibalno dejavni. Obiskovali bomo telovadnico ob slabem vremenu, imeli razne gibalne minute v igralnici s pripomočki in brez, se ob lepšem vremenu takoj odpravili ven, kjer bomo čas namenili sprehodom in igri na različnem terenu. Čaka nas tudi posebna naloga, saj se bomo spremenili v vrtnarje za en dan in bomo posadili nekaj sadik in rož v naše korito pred igralnico. Naučili se bomo novih pesmic, deklamacij, iger, poslušali nove pravljice in slikopise, peli in igrali na instrumente ter se veliko zabavali. Mogoče nam bo junij prinesel še bolj lepše in razgibane dneve.

(Visited 7 times, 1 visits today)