Simbioza skupnost

Naš vrtec že nekaj let sodeluje v projektu SIMBIOZA SKUPNOST. Tudi letos smo se z veseljem vključili, saj verjamemo, da lahko z medgeneracijskim sodelovanjem in povezovanjem pripomoremo k dvigu kvalitete življenja in odnosov v družbi.

V našem vrtcu tako od začetka leta v skupini Mravljice izvajamo projekt Glasbeni mojstri na obisku pri Mravljicah. Otrokom predstavljajo starejši šolarji glasbene instrumente in se v sproščenem vzdušju podružijo. Mlajši otroci z zanimanjem pridobivajo nova znanja, ki jim jih posredujejo starejši osnovnošolci.

Tudi skupina Čebelice sodelujemo pri tem projektu. Pridružimo se Mravljicam pri poslušanju Glasbenih mojstrov, kjer imajo otroci različnih starosti možnost druženja, spoznavanja in medsebojnega učenja. Izdelovali smo vizitke, se družili in ustvarjali na delavnicah s starši. Do konca šolskega leta nas čaka še kar nekaj dela.

Pri nas poskušamo ohraniti vezi tudi z lokalnim okoljem. Letošnji december smo tako izkoristili za obdarovanje starejših sovaščanov. Pripravili smo jim vizitke in jim zaželeli lepe praznike. Ker pa nekaj sovaščanov živi v bližnjih domovih za ostarele, smo se odločili, da pripravimo pozornost tudi za varovance domov upokojencev. Zanje smo izdelali novoletne okraske in voščilnice.

V decembru smo bili povabljeni k sodelovanje z organizacijo Rdeči križ. Zanje smo pripravili voščilnice, katere so poslali starostnikom v naši občini. Priključili smo se tudi projektu Mala pozornost za veliko veselje in izdelali voščilnice, ki so bile razposlane po celi Sloveniji starostnikom, ki nimajo sorodnikov.

Seveda pa se trudimo za uspešno prepletanje vezi in odnosov z našimi starši. V tem šolskem letu smo se družili na jesenskih delavnicah, škratovemu jesenskemu pohodu, jesenskemu pikniku, decembrskih ustvarjalnih delavnicah.

(Visited 17 times, 1 visits today)