Poletje s sončki, lunicami in zvezdami

V poletnih mesecih se naše življenje v vrtcu umiri. Nekateri gredo na morje, drugi v hribe, tretji pa se zabavamo in učimo v našem košanskem vrtcu. Če je le mogoče, svoje dopoldneve preživljamo na prostem, kjer je igra in raziskovanje narave na prvem mestu. Zelo lepo se imamo na našem igrišču, prav tako pa se zabavamo na travnatem vrtičku pred šolo, kjer smo zadnje dni raziskovali rastline, zemljo in živali.

Pred kratkim so nas s svojo prisotnostjo razveselili delavci, ki so nam prišli postavljati nosilce za novo platneno streho, pod katero bomo naslednje dni lahko uživali v senčki. Njihovo orodje in delo je bilo tako zanimivo, da smo kar sloneli na ograji, pozabili na svoje lopatke in vedrca in jih z občudovanjem opazovali.

Nekega dne smo na sprehodu po Košani srečali tudi svoji prijateljici iz vrtca in njun tatko nam je z veseljem pokazal žive piščančke. Z njimi smo morali biti zelo nežni, ampak izkušnja je bila zabavna in zelo zanimiva.

Zelo radi tudi rišemo s kredo, v lonček ujamemo gosenico, mravljo ali šuštarčka, vohamo zelišča na vrtičku, se podimo okrog dreves, skačemo, padamo, se okrepčamo z malico, nabiramo rožice, se podamo na potep po vasi, ustvarjamo, tečemo, na koncu dneva pa čeprav sprva neradi, kasneje tudi zasmrčimo.

Poletje v vrtcu je drugačno in zanimivo in nočemo še, da se konča.

Lepo vas pozdravljamo,

Otroci in vzgojiteljice vseh treh skupin

(Visited 10 times, 1 visits today)