Dopoldne s policistom

Lunice smo se danes dopoldne razveselile policista, ki nas je že takoj po malici presenetil s svojim prihodom.Vsi smo z velikimi očmi in čisto tiho pričakovali, kaj nam bo povedal in pokazal.

Policist je bil zelo prijazen, povedal nam je, da se njegovim oblačilom reče uniforma. Navdušil nas je z lisicami in loparčkom, na katerem je pisalo STOP. Nekateri smo bili zelo pogumni in smo si kakor pravi pomočniki nadeli policijsko kapo in v roke prijeli loparček STOP.Izvedeli smo, da v avtu moramo biti vedno privezani v svojih stolčkih in da z varnostnim pasom morata biti privezana tudi mama in oče.

Kasneje smo se v naši garderobi ekspresno hitro preobuli in skupaj s policistom odkorakali na parkirišče pred vrtec, kjer smo mu pomagali poiskati čisto pravi policijski avto. Lučke in sirena so bili za nas pravo doživetje, še bolj pa pogovor, ki je prihajal iz voki tokija.

Tudi pri Zvezdah smo se razveselili obiska policaja. Ker smo mi že malo starejši, nas je policaj odpeljal na pravi pravcati sprehod po Košani. Na prehodu nas je naučil trikov varnega obnašanja v prometu. Povedal nam je, da se v prometu vedno uporabljajo tri stvari:  oči, ušesa in možgani in kdaj pa kdaj tudi roke. In res, vsakokrat ko smo prečkali cesto, smo napeli ušesa, zbistrili pogled in zbudili možgane. Roko pa smo dvignili, da bi nas ostali v prometu bolje videli. Policaj nam je predstavil svojo opremo in nam pokazal, kako lahko spreminja utripajoče luči.

Policista bomo z veseljem povabili, da nas še kdaj obišče, o današnjem dnevu pa vam bomo zagotovo povedali še kakšno več doma.

(Visited 57 times, 1 visits today)