Zobna preventiva in zdrav način življenja pri Zvezdah in Lunicah

Kako si pravilno umivati zobke in kako se z gibanjem zdravo zabavati? Na to so nam praktično odgovorile energične punce iz Centra za krepitev zdravja Postojna, ki so nas v petek obiskale in nam popestrile dan v vrtcu.

Dopoldan smo se vsaka skupina posebej zbrali v naši mini telovadnici in spoznali kužka z velikimi zdravimi zobmi, ki si jih vsak dan pridno ščetka, prav tako pa lepo skrbi za higieno svojega jezička. Naučili smo se, da je zelo pomembno, KAKO si ščetkamo zobke, saj rastejo iz čeljusti v usta in v tej smeri jih moramo tudi negovati.

Takoj za tem smo se morali malce razgibati in spremenili smo se v gasilce, ki morajo hitro, ampak res hitro ukrepati v poplavi, ob potresu in seveda pri požaru. Bili smo uspešni gasilci in zelo smo se zabavali v tej vlogi.

Sledila je igrica, ko smo se prelevili v ptičke, ki jih lovi lačna mačka. Letali smo po prostoru, a ne čisto brezskrbno, saj smo morali biti pozorni na mačko in na gnezdo, v katerega smo morali čimprej zbežati, da ne pristanemo v lačnem želodčku mačke.

Svoje gibalne spretnosti smo na koncu preizkusili še na poligonu. Obračali smo se kot palačinke, preskakovali ovire, sonožno skakali v obroče in iz obročev, se preizkusili v plezanju in spuščanju preko tobogana, lazili pod oviro in še kaj.

Medicinski sestri in kineziologinjo smo vprašali, če nas bodo obiskale še kdaj, saj smo v igrah in učenju zelo uživali, nato pa smo jim pomahali v pozdrav!

Lunice in Zvezde

(Visited 35 times, 1 visits today)