Mesečni arhiv: avgust 2024

Nekaj poletnih utrinkov

V našem vrtcu smo tudi v teh vročih dneh kar aktivni. Skoraj vsak dan počnemo kaj zabavnega. Tako smo izdelali svoje posebne ladjice, ki smo jih lahko spuščali po vodi ne da bi se potopile. Imeli smo igre z vodo, peskom, naravnim materialom, gibalne minutke, ustvarjanje, risanje, striženje, lepljenje in še in še. V hladu naše igralnice smo poslušali kakšno pravljico ali smo si jo sami ogledali pri listanju slikanic. Izdelali smo tudi svoje sladolede. Oblikovali smo kornet in nanj prilepili vato. Nato smo vato obarvali z vodenimi barvicami in tako so nastali slastni sladoledi.

Zapeli smo pesmice, se igrali po kotičkih, barvali poletne pobarvanke in se tako skrivali pred močnimi sončnimi žarki. Pred nami je še nekaj dni poletnega vrveža, ki jih bomo dobro izkoristili.

Zabavno poletje

Prve počitniške dneve v vrtcu smo okrasili igralnico letnemu času primerno. Otroci so izdelali sladolede in sonca. Ob manj vročih dnevih smo se odpravili na daljši sprehod. Na poti smo si poiskali senco pod košatim drevesom. Tam smo se igrali različne socialne igre in z naravnim materialom, ki smo ga našli.

Od šolarjev smo dobili v skrb paličnjake. Kljub začetni zadržanosti, so si jih nekateri otroci od bližje pogledali. Dnevno smo poskrbeli, da so imeli dovolj hrane in čist terarij.

Obirali smo sadove naših visokih gred. Pripravili smo si zeleno solato in namaz iz skute in drobnjaka.

Dneve smo si krajšali tudi z raznimi dejavnostmi na vrtčevskem igrišču, z igro v pesku in z vožnjo s skiroji in poganjalci na asfaltu pred šolo.