POLETNI UTRIP PRI ŽOGICAH IN COFKIH

Letošnje poletje smo se na našem vrtčevskem igrišču ponovno razveselili peskovnika. Očistili smo ga, mu zamenjali podlago in ga nasuli s tono nove otroške mivke. V njem si skoraj vsak dan hladimo nogice, kopljemo luknje, polnimo vedra in kuhamo potičke, senco pa nam pričara platnena rjuha, ki jo obesimo na temu primerne kaveljčke. Mivka nam je še posebej zabavna in tako všeč, da nam včasih zaide tudi v hlače, pleničke in med lase. Z njo razvijamo svoja čutila tipa, spoznavamo njene posebne lastnosti in ugotavljamo, da lahko obstaja kot zrno ali kot pogača.

Poletne vroče dni pa radi preživljamo tudi izven našega igrišča s peskovnikom in sicer na naravnem igrišču pred osnovno šolo, kjer tudi najdemo veliko ustvarjalnega. Suha zemlja, kamenčki in paličice so naravni materiali s katerimi raziskujemo in jih uporabljamo pri svoji ustvarjalni igri. Naravne materiale večkrat vozimo v prikolicah tovornjakov in drugih vozil, jih prenašamo iz enega konca igrišča na drugi, kopljemo luknjice na enem mestu in jih zalagamo na drugem. Pri tem večkrat naletimo na različne živali, ki jih z veseljem opazujemo. Najbolj zanimiva v zadnjem času je bila velika vijolična gosenica, ki je z lista drevesa padla na tla in nam pokazala svoje lepe barve in strupen pogled.

To pa še ni vse. Letos smo v našem vrtcu pridobili tudi čisto pra

vi bazen, ki smo ga z veseljem preizkusili. Igra z vodo nam je še posebej zabavna in zanimiva, saj v njej lahko čofotamo, z njo špricamo, jo nalivamo v lončke in jo iz lončkov izlivamo, se v njej zmočimo, se vanjo usedemo in se z njeno pomočjo podrsamo po toboganu. Ugotovili smo tudi, da voda, ki je polita po tleh, čez čas čudežno izgine. Zabavno in lepo nam je poleti v vrtcu, prepričajte se z ogledom fotografij.

Vaši otroci

(Visited 35 times, 1 visits today)