Razstava starih igrač in druženje s starejšimi iz Ilirske Bistrice

V sklopu projekta Simbioza smo se Pikapolonice letos odločile, da se bomo povezale z varovanci Doma starejših občanov iz Ilirske Bistrice. Po telefonskem pogovoru z gospo Katjo Prosen Boštjančič smo se dogovorili za obisk, ki naj bi ga bili v našem vrtcu deležni danes, zadnji dan meseca novembra. Rdeča nit naše povezave in tema druženja je bila Stare igre in igrače, preko katere smo se z otroki učili, katere igre in igrače so uporabljali nekoč in kaj v ta namen radi v roke primemo danes.

V naši garderobi smo pripravili manjšo razstavo starih igrač, ki je bila na ogled od srede, 30.11. do petka 2.12.2022. V njej smo si lahko ogledali plišaste medvedke in punčke iz cunj, lesenega konjička in druge lesene igrače, frnikole, frače,… Na razstavi niso manjkali niti orehi in kamenčki, saj včasih ni bilo na voljo toliko igrač (ali pa so bile zelo drage), zato so se otroci znašli z materiali, ki so jih našli v naravi.

Otroci so te dni v vrtec prinesli stare in nove igrače, pripovedovali o njihovem namenu, jih razstavili v garderobi in se z njimi igrali. Obisk starejših smo zaradi korone žal morali prestaviti, smo jim pa poslali fotografije razstave in naše risbice igrač ter jih s tem prijetno presenetili. Obljubili so nam, da nas bodo obiskali v kratkem, saj imajo tudi oni za nas prijetno presenečenje.

Za lažjo pripravo razstave bi se radi zahvalili staršem otrok in gospe Tatjani Milavec iz Planine, ki so nam omogočili, da je naša garderoba zgodovinsko zaživela.

(Visited 39 times, 1 visits today)