Mini počitnice v vrtcu

V petek popoldan, ko je bilo v vrtcu in šoli že vse mirno in tiho, so se Kamenčki vrnili v vrtec polni pričakovanj in navdušenja.  Prihiteli so z nahrbtniki s pižamo, zobno ščetko … in seveda s kolesi ter čeladami. Tako so se zanje začele prve male počitnice.

Petkovo popoldne smo si rezervirali za zadnjo kolesarsko etapo. S poligonom in različnimi nalogami na poti smo zbrali še zadnje kilometre za zaključno etapo kolesarskega tedna. Presenečenje so nam pripravili tudi gasilci, ki so izvajali gasilsko vajo na Palčkovi travi. Tudi Kamenčki smo pogumno preizkusili svoje gasilske veščine in sodelovali v njihovi vaji. Od vseh popoldanskih nalog smo postali lačni in odšli na večerjo. Večerja je bila za nas prav poseben dogodek, saj smo si jo sami »pripravili« Preden smo odšli spat pa smo si uredili kotičke za spanje in se preoblekli. Čakala nas je še kino predstava v pižamah. Sledilo je še umivanje zob in že smo bili pripravljeni, da nas umirjena glasba ponese v svet sanj.

V soboto smo se zbudili v nevihtno jutro, a tudi to ni pokvarilo naših načrtov. Pohiteli smo z ogledom zadnje etape našega kolesarskega tedna. Predno smo se lotili resnega dela, smo si privoščili zajtrk. Da nam ne bi zmanjkalo časa, smo pohiteli s pripravo razstave našega projekta Dnevi tete Pehte. Mamicam in očkom ter bratcem in sestricam smo skuhali zeliščne čaje, ki smo jih pridno nabirali celo šolsko leto. Na ogled smo postavili vse izdelane plakate o zeliščih, našo sušilnico zelišč in seveda naše prve knjige o zeliščih. Po kratkem druženju s starši ob skodelici čaja smo se polni doživetij poslovili in se odpravili domov.

Kako je vse skupaj izgledalo, si lahko ogledate v video posnetku. – klik na sliko!

(Visited 35 times, 1 visits today)