Prihod pomladi z Gumbki

V tednu od 21. 3. do 25. 3. 2022, smo pri Gumbkih proslavili prihod pomladi. Odločili smo se, da bomo vsak dan preživeli zunaj v naravi. Vsak dan je bil malo drugačen, poln novih spoznanj in doživetij.

V ponedeljek smo se odpravili v neznano. Naš cilj je bil, da si poiščemo zanimiv kotiček v naravi, kjer se bomo lahko igrali. Seveda smo ga našli, zanimiv kotiček, kjer smo se igrali malo v gozdičku, malo pa na travniku.

V torek nas je pot peljala na dolg sprehod po pločniku do Neverk, skozi vas in po drugi strani do Košane. Po poti smo opazovali prebujajočo naravo, prve cvetlice – zvončke, trobentice in vijolice. Opazili smo tudi prve metuljčke. Ustavili smo  se tudi na travniku, kjer smo pomalicali in popili čaj.

V sredo smo se spet podali v neznano in odkrili kotiček, kjer smo našli veliko praznih polžjih hišic. Ker jih je bilo veliko, smo se odločili, da jih naberemo, jih v vrtcu pobarvamo in naredimo pravo malo razstavo.

V četrtek smo bili pravi mali raziskovalci, saj smo s seboj na potep vzeli lončke z lupami. Pot nas je vodila proti Gornji Košani, nato pa po poljski poti v hrib, kjer se je začelo naše raziskovanje. S hriba smo opazovali našo šolo in vrtec, poslušali smo petje ptičkov, z drevesa kjer so cvetele mačice, je bilo slišati brenčanje pravih čebelic. Najlepše pa je bilo, ko smo si skozi lupe ogledali mravljo in pajka. Seveda nismo pozabili na našo malico v naravi, kjer je vse skupaj še bolj slastno.

Ostal nam je samo še petek. Ta dan smo si rezervirali za kros v naravi. Postavili smo si pravi start in cilj, skozi katerega smo se na vso moč pognali.

Veseli smo, da smo lahko preživeli tudi zanimiv, dogodivščin poln teden v naravi. Sklenili smo, da ga še kdaj ponovimo.

 

(Visited 29 times, 1 visits today)