Decembrski čas je čas čarovnij in toplih misli

Decembrski čas  je čas čarovnij in toplih misli. Pri kamenčkovih smo si v mesecu decembru vzeli čas drug za drugega. Poiskali smo pristne, skupne trenutke in preprosto uživali v času, ko smo bili vsi na kupu. Vseeno pa nismo pozabili na naše ustvarjanje.- Okrasili smo si igralnico, garderobo. Uživali smo ob prepevanju in poslušanju prazničnih pesmi.

V našem abonmaju smo si ogledali štiri risanke, ki sta jih nekoč rade gledale Tanja in Lara. Izglasovali smo, katera nam je bila najbolj pri srcu, in zmagovalca sta postala Pat in Mat. Ugotovili smo, da so tudi te risanke nadvse zabavne, sploh če zraven cmokljaš slastne kokice. En veliki hvala gre zagotovo naši kuharici Bernardi, ki nam je spekla eno veliko posodo kokic, s katero je razveselila prav vse Kamenčke.

Obiskala nas je knjižničarka Katja, ki nas je zapeljala v čarobni svet pravljic z zgodbo o Riku in s pravljico o snežni kraljici Zarji. Tudi letos smo se spomnili na starejše vaščane.  Zanje smo izdelali venčke, s katerimi smo jim poskušali polepšati novoletne praznike. Obdarovali smo starejše v domu upokojencev v Postojni. Učiteljica Marija je tudi njim odnesla nekaj naših venčkov, ki bodo poskrbeli za praznično vzdušje v teh dneh. V začetku meseca smo se priključili projektu Mala pozornost za veliko veselje. V sklopu projekta smo izdelali voščilnice za starejše širom Slovenije.

Vsem domačim smo izdelali vizitke in unikatne venčke. Prve uradne zimske dni smo preživeli tudi na snegu. Praznični in predpočitniški dnevi na snegu so bili nadvse zabavni. Kepanje, metanje v sneg in izdelovanje snežakov so zabava ena a. Kamenčkovi se vam letos zadnjič oglašamo, zato vam želimo prijetne praznike in veselo ter razigrano leto 2022.

(Visited 118 times, 1 visits today)