Lutkovna predstava

To pa je zakuhala. Veste kdo? Čarovnica Lenčka iz lutkovne predstave Zelišča male čarovnice.  Da smo si prislužili vstopnice za ogled, smo morali najprej rešiti zeliščno uganko.. V terilniku nam je strla neznano dišeče zelišče. Po reševanju uganke z vsemi čuti smo ugotovili, da nas spominja na »zmečkane trobentice«, na »cimet«, na »prah«, na »sivko«, na »une rumene cvete« in na »banane«. Na koncu smo našli rešitev → strla nam je »kapelce za čaj«.

Ker smo se dokopali do rešitve, nam je Lenčka odigrala zanimivo lutkovno predstavo. S prijazno čarovnico in njeno pisano druščino prijateljev- miško, škratom, povodnim možem, čarovnico in kačo smo se v predstavi naučili, kako se pripravi poparek, obkladek, prevretek, kaj je tinktura in še veliko zanimivih in poučnih o zdravilnih rastlinah.

Nismo pozabili niti si povedati, kaj nam je bilo v predstavi všeč in kaj bi drugič raje izpustili. Narisali smo tudi, kdo se nam je predstavi najbolj vtisnil v spomin. Za konec smo se spomnili še na Lenčkine besede: »V vsaki rožici se najde coprnija.« Kamenčki se veselimo novih zeliščnih coprnij pri nas. Verjemite, zanimivo bo ☺!

(Visited 17 times, 1 visits today)