Investicije v vrtcu in šoli

V vrtcu Košana, ki deluje pod okriljem Osnovne šole Košana, smo se v letošnjem šolskem letu razveselili nekaterih novosti. Prišlo je do obnove ene od igralnic, ki so se je otroci skupine Žogice z vzgojiteljico Tino nadvse razveselili. Sedaj so se že navadili na otroški kavč, kuhinjski in knjižni kotiček ter druge igrače in elemente v njej.
Malce kasneje je prišlo še do drugih sprememb in sicer postavitve markiz na zunanji strani stene vrtca. Otroci vseh igralnic so imeli priložnost opazovati delavce med delom, pri čemer so zelo uživali. Razložili smo jim, da bodo markize poskrbele za senco v vročih sončnih dneh. Na zunanji strani igralnic pa je kasneje prišlo še do ene novosti in sicer postavitve tlaka. Tega so delavci postavljali več dni, otroci pa so skozi okna in vrata radovedno opazovali tudi njih in stroje, ki so jih uporabljali. Z novim tlakom se bodo otroci lahko šli brezskrbno igrati na igrišče kar iz svoje igralnice in jim ne bo potrebno delati dodatne poti skozi garderobo.
Med jesenskimi počitnicami so potekala tudi zadnja dela brušenja in lakiranja dotrajanega parketa v osnovni šoli, ki so potekala v učilnici za 2. razred Osnovne šole Košana.

V prvem tednu novembra pa so se kuharice razveselile tudi novega pomivalnega stroja, po kar dvanajstih letih uporabe starega.
Otroci in strokovni delavci vrtca in šole smo hvaležni vsem, ki so pripomogli pri financiranju in postavitvi novosti. Še posebej se zahvaljujemo staršu otroka našega vrtca za donacijo, ki je pripomogla k postavitvi markiz v vrtcu. Za vse prenove in investicije se prav tako zahvaljujemo Občini Pivka ter ravnateljici naše šole in vrtca, gospe Nevi Brce, ki je prisluhnila željam zaposlenih in organizirala prenovo šole in vrtca. Prepričani smo, da bo le-ta pripomogla k še bolj kakovostnemu poteku pedagoškega procesa v našem vrtcu.

Besedilo: Tina Mahnič

(Visited 1 times, 1 visits today)