Teden otroka pri Gumbkih

Gumbki smo bili v ponedeljek pravi umetniki. S pomočjo zamaškov iz plute smo tiskali grozdne jagode in nastali so zanimivi grozdi , taki čisto naši. Seveda pa smo se tudi igrali in to z igračami, ki smo si jih sami izbrali.

V torek smo v vrtec prinesli predpasnike in smo se posvetili peki »Gumbkovega« zavitka iz sladkih hrušk. Pri peki smo zelo uživali in prijetno presenetili Petro in Margareto, Kako dobro smo poslušali in upoštevali navodila. Ugotovili smo, da smo pravi mojstri peke zavitka.

V sredo smo se dobro razmigali. V telovadnici smo najprej v velikem loncu skuhali tri vrst marmelade, potem pa smo se polni energije zapodili na dva poligona, ki sta od nas zahtevala kar veliko spretnosti. Še dobro ,da smo prej pojedli marmelado, drugače nam nebi uspelo.

V četrtek nas je v igralnici obiskala naša knjižničarka Katja in nam prebrala pravljico “Si še moj prijatelj?”. V njej sta nastopala medved Jaka in lisička Lenka.  Ob poslušanju pravljice smo zelo uživali. Pogovarjali smo se o vsebini in o naših prijateljih.

Kot bi mignil je prišel petek in z njim tudi naša kino predstava. Ogledali smo si risanko po naši izbiri in to so bile “Tačke na patrulji”. Počutili smo se kot v pravi kinodvorani, saj smo imeli prave vstopnice in seveda tudi kokice.

Imeli smo se lepo. Zdaj pa novim dogodivščinam naproti.

Gumbki

(Visited 66 times, 1 visits today)