Teden otroka v skupinah Cofki in Žogice

V skupinah Cofki ter Žogice smo si v tednu otroka privoščili nekaj zabavnih dejavnosti. V ponedeljek smo se igrali igrico »Pozdravi prijatelja«, kjer smo se gibali po prostoru v naši igralnici ter pri vsakem srečanju drug z drugim uporabili različne dele telesa za pozdrav. Tako smo vadili imena delov telesa, zraven pa se še zabavali.

V torek smo v naši igralnici imeli poligon z obroči ter blazinami. Najraje od vsega pa smo imeli del, ki je izgledal kot pravi mali tobogan. Tam smo se največ zabavali in drseli kot po pravem toboganu. Potem smo še skakali ali hodili z obroča v obroč ter se kobacali bo blazinah na drugi strani poligona, ki so bile malce stopničaste. Ko smo pospravili blazine, nam je Tina dala žoge, ki smo jih metali v obroče.

V sredo nam je bilo še posebno všeč, ko je prišla na obisk knjižničarka Katja. S seboj je prinesla slikanico Od glave do peta. Sedeli smo in knjižničarko pridno poslušali, ko je knjigo brala, pa tudi oponašali junake iz zgodbe, ko je od nas to zahtevala. Kasneje nam je vzgojiteljica Tina pihala mehurčke, ki smo jih pridno pokali, Vanja pa nam je prinesla velik plakat, na katerega smo  narisali otroške umetnije in se pretvarjali, da smo sam Picasso.

Naslednji dan smo prav tako poslušali pravljico Od glave do peta, ki nam jo je prebrala Vanja, potem pa še zaplesali na istoimensko pesmico, ki ima skoraj popolnoma enako besedilo, kot naša pravljica. Potem smo se igrali, kar je bilo nam všeč in šli še na sprehod po okolici vrtca.

V petek smo na pobudo Vanje tiskali jesensko drevo in si ogledali nekaj kratkih risank in že se je naš teden zaključil.

Besedilo: Tina Mahnič

Slike: Vanja Kontelj

(Visited 25 times, 1 visits today)