Projekt Mali sonček pri Zvezdah

Mnogi jamrajo in iščejo izgovore, zakaj jim nekaj ne uspe. Zvezde pa nismo take. Pri Zvezdah smo se resnega dela v povezavi s projektom Mali sonček lotili že takoj septembra in nas zaprtje in omejeno delovanje vrtca v tem šolskem letu ni niti malo presenetilo . Naše knjižice so že dodobra polne z nalepkami rumenih sončkov pri starejših in oranžnih sončkov pri mlajših. Mi pa pridno opravljamo še neobvezujoče naloge in dobivamo še dodatne nalepke.
In katere naloge vse smo opravili?
Nalepko rumeni in oranžni planinec smo si prislužili s septembrskim pohodom na Gradišče, januarskim pohodom do železniške postaje, krožnim pohodom do Gornje Košane, po gozdu čez košanskih hrib do našega vrtca. Zadnja naloga v sklopu planinskih nalog je bil orientacijski pohod, ki smo ga izvedli preko velikonočnih nalog zajčka Fika. Celo leto smo vsi razvijali naravne oblike gibanja preko različnih nalog v naravi.
V jesenskem času smo si prislužili še dve nalepki. Izvedli smo vse kolesarske vragolije in uspešno pretekli jesenski kros. Tek nam res ni tuj, saj ne mine dan, da jo nebi hitrih nog ucvrli kam na potep.
Mesec februar smo posvetili sistematičnemu razvijanju spretnosti z žogo. V pomladnih mesecih smo si organizirali mini olimpijske igre in spoznavali elemente atletske abecede. Celo leto smo ustvarjali z ritmom in gibom, a vseeno se nismo pozabili naučiti še nekaj otroških in ljudskih plesov. Ker smo bili navdušeni nad plesi, smo se domislili, da pripravimo plesno predstavo za Lunice in Sončke.
Toplejše in sončne majske dni pa smo izkoristili za prve rolarske korake. Zdaj stiskamo pesti za nekaj dni brez dežja, da se trava posuši in da lahko nadaljujemo z našimi zrolanimi uricami.

(Visited 28 times, 1 visits today)