Iz zime v pomlad

Sončki smo v mesecu marcu spoznavali barve, razvrščali predmete, veliko plesali in se igrali. Ker radi telovadimo, smo spoznavali različne športne rekvizite in jih uporabljali na 1001 način. Mamice smo ob prazniku razveselili s pisanimi rožicami.

Tudi za Lunice je bil mesec marec prav nekaj posebnega. Opazovali smo spremembe vremena in se že v začetku meseca podali na krajši pohod na bližnji hrib. Zelo smo bili ponosni nase, ko nam je to uspelo in z vrha smo opazovali poznano okolje (palčkovo travo, šolo, igrišče in “balinc”.)

Prihajajoča pomlad pa je v nas prebudila tudi ustvarjalno žilico. Naučili smo se dve pesmici: Zvončki in trobentice ter Kukavica (Janez Bitenc), ki smo ju preko virtualnega nastopa na dan žena poslali domovom za ostarele in tako razveselili vse starejše žene, pa tudi kakšnega možakarja.

Ustvarjali smo tudi z našimi rokicami in domišljijo. Za materinski dan smo mamicam podarili gredico z rožicami, ki smo jo pobarvali s temperami, za material pa smo uporabili kar kartonaste škatle za shranjevanje jajc. Za to bi se radi še posebej zahvalili farmi Hrvatič, ki nam je embalažo podarila.

V teh pomladnih dneh nas čaka še veliko zanimivih, ustvarjalnih in gibalnih dogodivščin.

(Visited 42 times, 1 visits today)