Obiskal nas je Dedek Mraz

Danes zjutraj je bilo v našem vrtcu še posebej praznično. Vzdušje je pričaralo cingljanje zvončka, ki je skrivnostno odmevalo po naših hodnikih.

Za hip smo vsi utihnili, mu prisluhnili in na široko odprli svoje oči. Ugotovili smo, da je k nam v Košano s svojimi čarobnimi sanmi priletel Dedek Mraz. Celo dopoldne se je na vrhu Vremščice praskal za svojo dolgo sivo brado in razmišljal ali bi nas obdaroval.

Medtem je v vrtec poslal svoje pomočnike palčke in jim naročil, naj mu poročajo o vsem, kar počnejo otroci. Očitno so bili palčki zadovoljni z vzdušjem v vrtcu, saj so Dedka Mraza nemudoma obvestili, da je njegov obisk nujen. In res je prišel.

Slišali smo ga že od daleč in ga po zajtrku glasno poklicali. Nedolgo zatem smo ga zagledali na oknu, kjer nas je zadovoljno pozdravil, nam zaželel vse dobro in nam pred vhodom v vrtec pustil veliko daril.

Iskreni in z nasmehom na obrazu smo se razveselili magnetnega konstruktorja, magnetne sestavljanke, čokolade, vodenih barv, pretikank in drugih zanimivih igrač ter materialov, ki nam bodo v naslednji dneh lepšali dopoldneve v vrtcu.

Seveda smo Dedku Mrazu tudi zapeli, saj poznamo kar nekaj zimskih in dobremu možu namenjenih melodij.

Z iskricami v očeh in vero v dobro smo Dedku Mrazu pomahali v slovo in si zaželeli, da nas obišče vsako leto!

Otroci iz vrtca

(Visited 11 times, 1 visits today)