Informacije v zvezi z zaprtjem vrtcev

Javnost obveščamo, da so vrtci zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi od ponedeljka, 26. oktobra 2020 zaprti, predvidoma za en teden. Ukrep je namenjen zajezitvi širjenja okužb z novim virusom SARS-CoV-2.

V času zaprtja vrtcev ste starši plačila za vrtec oproščeni!

Za starše, ki morate v naslednjem tednu delati, delodajalec pa vam dela ne more omogočiti na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujete varstvo otrok. Pri odločanju o izjemah je potrebno upoštevati trenutno epidemiološko stanje v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal NIJZ.

Župan občine Pivka je sprejel sklep, s katerim je določil, da v vrtcu pri OŠ Košana lahko nudimo nujno varstvo staršem, ki ne morete drugače organizirati varstva za svoje otroke in sicer v obsegu uradnega delovnega časa med 5:45 in 16:00. To je omogočeno samo staršem, ki ste danes sporočili to potrebo in lahko prinesete dokazilo delodajalca. V vrtec lahko pripeljete samo zdrave otroke, ki niso bili v stilu z bolno osebo.

Povezava na sklep občine

(Visited 15 times, 1 visits today)