Teden mobilnosti pri Zvezdah

Zvezde smo si teden mobilnosti kar malce podaljšale, saj smo si izbrali kaj nekaj zanimivih dogodivščin.

V tednu mobilnosti smo si v duhu Tour de France pripravili kolesarski dopoldan. Vijuganje med stožci, vožnja na čas in še kaj so vrline, ki smo jih pridno trenirali. Ker pa zvesti kolesarji podpirajo drug drugega, smo začetek tedna spremenili v rumeni ponedeljek. V čas slovenskim kolesarskim asom Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču  in ostalim smo izdelali rumene majice, občudovali fotografije s Toura in izdelali plakat.

V tednu mobilnosti smo jo mahnili v naš gozd, a tokrat po drugi poti. Že nekajkrat smo z občudovanjem opazovali šolarje, kako sopihajo po tisti veliki klančin. Zbrali smo pogum in jo mahnili po tej poti v gozd. Odlično nam je šlo. Po poti smo nabrali še nekaj kopriv in dopoldan v naravi je bil naravnost fantastičen.

V tednu mobilnosti pa smo se podali tudi v raziskovalne vode in ugotavljali, kako bi se odpravili v vrtec, če bi se avtomobili pokvarili. V skupinah smo izdelali tudi plakate na temo vozil in z grafomotoričnimi vzorci povezali vozila in voznika. Končno smo jo mahnili tudi na gibalne urice v našo telovadnico. Sodelovali pa smo tudi na množičnemu teku.

Tako naš teden mobilnosti se zaključuje ion že veselo pričakujemo nov teden in nove dogodivščine.

(Visited 72 times, 1 visits today)