Juhu, hu poletje v vrtcu Košana je tu

Ali ste mislili, da nam je v vrtcu Košana med poletjem kaj dolgčas? Ah, kje pa!

Pri Žiraficah in Slončkih smo se v začetku tedna spremenili v raziskovalce. S povečevalnimi lončki smo opazovali rastline in živali. Navdušila nas je predvsem kobilica, ki ni znala vsega, kar je znala kobilica Milica iz pravljice, ki smo jo prebrali. Preizkusili smo se v risanju na »platno« in pripravili likovno razstavo. Igrišče smo okrasili z zvočnimi hobotnicami. Okrasili smo si tudi prav posebne vaze in nabrali najlepše travniške cvetlice. Trenutke, ko so mlajši otroci še spali, smo najstarejši v skupini izkoristili za reševanje zabavnih nalog. Veliko smo se gibali, igrali in zabavali, kot že dolgo ne.

Tudi Žabice in Levčki smo se z vso zagnanostjo podali v poletje. To smo naredili v stilu, saj smo se v dejavnosti dodali vodo in gibalne spretnosti. Pretakanje, prelivanje, polivanje in čofotanje so bile naše aktivnosti, ki so nam polepšale prevroče dopoldne. Ampak to še zdaleč ni vse. Možgančke smo razmigali z reševanjem poletnih ugank, ki smo jih tudi naslikali. S pisanimi morskimi živalmi smo okrasili našo igralnico v prave morske odtenke. Veseli smo, da ravno sedaj prenavljajo veliko nogometno igrišče, kjer smo podrobno spremljali delo kopača in ocenjevali njegovo natančnost ter poimenovali njegov dele. Obiskali smo tudi čebelnjak in zelenjavni vrt, kjer smo opazovali vrtnine in jih poimenovali.

Po dolgem času smo se spet srečali z nekaterimi prijateljčki, ki jih že dolgo nismo videli. Razveselili smo se tudi našega novega prijatelja Nika, ki se nam je pridružil. Veselimo se novih dogodivščin, ki nas še čakajo v tem poletju.

(Visited 77 times, 1 visits today)