V našem vrtcu je spet veselo

V našem vrtcu je spet veselo. Končno se spet sliši otroški smeh in veselje. V ponedeljek smo se vsi razveseli drug drugega in si hiteli pripovedovati, kaj vse smo doživeli doma v tem »korona času«. Seveda pa smo se takoj zjutraj v vseh skupinah pomenili in dogovorili, katera so nova pravila v vrtcu.

Da ne boste mislili, da zgolj in samo izpolnjujemo nova pravila. Najde se čas tudi za nove dogodivščine. Žirafice  in »požirafane« Žabice smo se v tem tednu odpravile na daljši sprehod proti Košanskemu hribu in na potep proti Sušici. Na poti smo spoznavali zelišča, nekatera smo povonjali, otipali. Navdušile so nas koprive, materina dušica, bezek, tropotec in še kaj. Dneve se trudimo preživeti zunaj, na svežem zraku, kjer nam naš »koronko« ne more tako nagajati. Tako z naravnim materialov naredimo »gozdne slike« in se igramo različne gibalne igre. Naše otroke je v tem tednu ponovno navdušila pravljica Mali Medo, ki jo otroci ne morejo pozabiti, in Prijatelj, kot si ti. Teden smo zaključili s čisto pravim potepom vse do železniške postaje v Košani.

Pri žabicah smo se zbrali najmlajši, in sicer štiri Žabice in tri Žirafice, ki so se po novem »požabile«. Najprej smo se morali navaditi na našo »novo garderobo«, ki je kar v igralnici. Kljub novostim, ki so nas pričakale, smo se prav lepo ujeli. Veliko si umivamo roke, se igramo, poslušamo pravljice in, če se le da čas preživljamo na svežem zraku ter raziskujemo okolico vrtca in šole. Med našim raziskovanjem smo odkrili vrtno utico in radovedno pokukali, kaj se skriva v njej. Igrače pa smo zamenjali z naravnimi materiali v okolici.

Tudi Slončki smo komaj čakali, da pridemo v vrtec in se zopet srečamo s svojimi prijatelji. Spoznali smo nova pravila, ki se jih v tem času moramo držati in prav dobro nam gre. Navdušeni smo bili, da lahko veliko časa preživimo zunaj. Na Palčkovi travi se igramo z naravnimi materiali, delamo hiške, ognjišča, vrtove. Z vodenimi barvami smo pobarvali kamenčke, ki jih uporabljamo pri svoji igri. Z risbicami velikankami smo si okrasili igralnico, jutra pa si popestrimo z glasbo in plesom.

(Visited 115 times, 1 visits today)