Gibalno popoldne- ju hu hu, zima je tu

Ju hu hu, zima  je tu …Ker prava zima noče in noče priti, smo se mali radovedneži iz vrtca Košana odločili, da si zimsko vzdušje pričaramo kar sami v naši telovadnici. Na zimsko druženje smo povabili tudi starše, s katerimi smo se s Sankaško polko preko različnih ovir »prisankali« do zimskih nalog.

Zimske naloge so bile zastavljene tako, da smo preko njih spoznali različne zimske športe. Preizkusili smo se v vlogi smučarskih skakalcev in do dobra »natrenirali« smučarske skoke. Razveselili smo se sneženih kep, ki smo si jih s starši skupaj naredili iz papirja. Zabava je bila popolna, ko smo se med seboj kepali in se veseli izdelave snežaka. Pomerili smo se tudi v teku na smučeh in ciljanju v tarče. Kot pravi športniki se nismo ustrašili niti najzahtevnejših izzivov. Hokejske vrline smo osvojili na zanimivem poligonu.

Otrokom smo pripravile ilustracije posameznih športov, katere so dopolnili z žigom, ki so si ga prisvojili z uspešno opravljeno nalogo. Popoldan smo zaključili s športnim pozdravom in obljubo, da se na pomlad ponovno srečamo s podobnimi zabavnimi nalogami.

Zimski popoldan smo organizirale z idejo, da otroci spoznajo zimske športe na nekoliko drugačen način. Otroci si niso pridobili le novih gibalnih izkušenj, temveč so spoznali tudi nove besede kot so npr. imena športov (hokej, biatlon, smučarski skoki), imena rekvizitov (drsalke, hokejska palica, smučke …), s katerimi so si obogatili svoj besedni zaklad.

Da so imeli otroci možnost spoznali vse načrtovane zimske športe, se zahvaljujemo Športnemu društvu PoSKOKec, ki nam je posodil nekatere rekvizite. Posebna zahvala pa gre tudi vam starši, ki ste z aktivno udeležbo pripomogli k uspešni izvedbi gibalnega popoldneva.

(Visited 68 times, 1 visits today)