Najlepši mesec v letu – povzetek dogajanja v decembru

Na najlepši mesec v letu (december) smo se v našem vrtcu začeli pripravljati že v jeseni. Na sprehodih in potepih smo nabirali storžke, vejice in palice iz katerih smo naredili okraske. Letos smo naše prostore želeli okrasiti le z naravnimi materiali. Nastali so čudoviti okraski, s katerimi smo okrasili prostore vrtca in seveda tudi novoletno jelko. Smrečico smo postavili na naše igrišče, ob njej smo rajali in peli. Če nam je vreme dopuščalo smo jo vsak dan obiskali in malo preuredili. Ob deževnih dnevih pa smo jo opazovali iz igralnic skozi okno.

V vrtcu je zadišalo tudi po slastnih »mafinih«, ki so  jih pripravile Žabice in »Žirafovih« sirovih lizikah.

V začetku meseca so nas obiskale članice društva več generacijskega centra iz Pivke in nam podarile kvačkane igrače, za to se jim prisrčno zahvaljujemo.

Dijaki Srednje šole Veno Pilon iz Ajdovščine so se nam predstavili z igrico Žabica Kvakica, otroci iz OŠ Dutovlje pa z igrico Čarovnica Vilma.

Ves mesec pa smo skrbno izdelovali vizitke, okraske, peli  in se pripravljali na šolsko novoletno prireditev »DOBRA VOLJA JE NAJBOLJA«, kjer smo tudi nastopali.

Najbolj smo se razveselili prihoda DEDKA MRAZA, ki nas je obdaril s snegom in kupom daril. Hvala vsem staršem, ki so zbiranjem starega papirja pomagali DEDKU MRAZU, hvala pa tudi podjetju KRASINOX s.p. za donatorstvo in Občini Pivka za odkup novoletnih vizitk, ki smo jih izdelale strokovne delavke vrtca.

Pred počitnicami, pa smo imeli tudi novoletni ples. Družili smo se, plesali in se prav lepo imeli.

V skupinah Žabice in Žirafice je bi četrtek prav poseben dan. Popestrili smo ga s slavnostnim kosilom. Kot se za tako praznovanje spodobi smo dogodek obogatili z odštevanjem in odpiranjem otroške penine. Seveda pa smo prostor in mize slavnostno okrasili.

V okviru projekta SIMBIOZA VRTEC smo se spomnili tudi starejših vaščanov, jih obiskali in jim  podarili skromno darilce in prisrčno voščilo.

Mi smo imeli čudovit december, naj bo tako še celo prihajajoče leto. SREČNO VSEM…

(Visited 97 times, 1 visits today)