»Zdrav vrtec Košana«

Zdravje je vrednota, za katero lahko največ naredimo sami. Tega se zavedamo tudi v našemu vrtcu, zato hočemo skrb za zdravje in zdrav način življenja privzgojiti tudi našim najmlajšim.

V preteklemu tednu smo v okviru projekta »ZDRAVA ŠOLA« izpeljali »ZDRAV VRTEC«. Najprej smo šli na pohod z vsemi skupinami na bližnji hrib. Starejši otroci so se povzpeli na vrh hriba in uživali v razgledu na Košano.  Mlajši otroci so prehodili velik del poti in se zabavali ob različnih gibalnih igrah.

Na poti smo poleg mišic krepili še prijateljske vezi in uživali v medsebojnemu druženju. Navduševali smo se nad naravo in plodovi, ki nam jih ponuja. Izvedeli smo, da si z nekaterimi lahko krepimo svoje zdravje, z drugimi pa zdravju lahko celo škodujemo.

Teden smo zaključili z ogledom posnetka lutkovnega filma »Ostani zdrav«. Pogovarjali smo se, kako so si krepili zdravje lutkovni junaki in kako to počnemo mi. Na koncu smo si privoščili še samopostrežno sadno malico, kjer smo se naučili, da si na krožnik vzamemo le toliko, kolikor lahko pojemo. Nekateri naši sadni krožniki so izgledali kot prave kulinarične mojstrovine.

(Visited 81 times, 1 visits today)